BUI28 sep '14 17:25

Duitse beveiligers mishandelen asielzoekers

Auteur: ANP Nieuws

HAGEN (ANP) - In Duitsland hebben particuliere beveiligers asielzoekers mishandeld in een opvangcentrum voor vluchtelingen.

EPA
EPA

Politie en justitie toonden zondag in de stad Hagen een foto van een mobieltje waarop een man te zien is die op zijn buik op de grond ligt, met twee beveiligers ernaast. Het slachtoffer is vastgebonden. Een van de beveiligers heeft zijn voet in de nek van het slachtoffer.

Het incident gebeurde in de gemeente Burbach, in Noord-Rijnland-Westfalen. ,,Dit zijn beelden die we alleen kennen uit Guantanamo'', zei politiechef Frank Richter, verwijzend naar het Amerikaanse detentiecentrum op Cuba waar terreurverdachten vastzitten.

In de instelling zouden meerdere mensen gewond zijn geraakt door geweldsincidenten. Aanwijzingen dat dit uit vreemdelingenhaat is gebeurd, zijn er vooralsnog niet.

Onaanvaardbaar

,,Wij dulden geen geweld tegen asielzoekers'', reageerde minister Ralf Jäger (Binnenlandse Zaken) van de deelstaat. ,,Degene die mensen in nood bedreigt, moet hard worden gestraft.''

Ook zei Jäger dat er binnen beveiligingsdiensten geen plek is voor gewelddadige racisten. ,,Tegen beveiligingsfirma's die geld incasseren voor de bescherming van onze instellingen en criminelen inhuren, wordt streng opgetreden.''

De lokale autoriteiten hebben het beveiligingsbedrijf van zijn taken ontheven. Jäger toonde zich daar tevreden over.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen