BUI21 sep '14 04:01

Vrouw gegijzelde Brit smeekt IS om vrijlating

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De vrouw van de door Islamitische Staat (IS) ontvoerde Brit Alan Henning heeft IS gevraagd haar man vrij te laten.

ANP
ANP

Dat deed ze in een verklaring die het ministerie van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië zaterdag vrijgaf.

Henning was vorige week te zien in de video van IS waarin de onthoofding van de Britse hulpverlener David Haines werd getoond. Barbara Henning, de vrouw van Alan, zegt in de verklaring dat haar man in december vorig jaar werd ontvoerd. Hij reed toen in een ambulance vol voedsel en water bedoeld voor mensen in nood. Henning maakte deel uit van een konvooi naar Syrië.

,,Ik bid dat de mensen die mijn Alan vasthouden reageren op mijn berichten en contact met me opnemen voor het te laat is'', schrijft Barbara. Volgens haar is Alan een ,,vreedzame, onzelfzuchtige man'' die zijn familie en zijn baan als taxichauffeur in Groot-Brittannië opgaf om ,,hen te helpen die dat het hardst nodig hebben''.

Barbara heeft geprobeerd om met IS in contact te komen, maar zonder resultaat. ,,Ik kan niet begrijpen wat iemand er mee opschiet als de wereld ziet hoe een man als Alan sterft'', schrijft Barbara Henning. ,,Als ze dit bericht ontvangen, smeek ik de mensen van IS mijn man Alan Henning vrij te laten'', sluit ze de boodschap af.

Gerelateerde artikelen