BUI21 jul '14 17:01

'70 doden bij gevechten Afghanistan'

Auteur: ANP Nieuws

KABUL (ANP) - Bij gevechten tussen veiligheidstroepen en extremisten in Afghanistan zijn meer dan 70 mensen gedood.Maandag zei een woordvoerder van de gouverneur van de noordelijke Afghaanse provincie Farjab dat sinds vrijdag acht politieagenten en 28 Talibanstrijders tijdens gevechten zijn gedood.

EPA
EPA

Maandag zei een woordvoerder van de gouverneur van de noordelijke Afghaanse provincie Farjab dat sinds vrijdag acht politieagenten en 28 Talibanstrijders tijdens gevechten zijn gedood. Bij de strijd in de provincies Khost, Kandahar, Helmand en Parwan doodden Afghaanse troepen 31 strijders, aldus het ministerie van Defensie. 15 anderen raakten gewond. Het ministerie maakte ook melding van een bermbom, waardoor drie militairen om het leven kwamen.

In de zuidelijke provincie Helmand bracht een zelfmoordterrorist zijn met explosieven volgeladen auto naast een militair konvooi tot ontploffing, waarbij een burger en een agent om het leven kwamen. Volgens het provinciebestuur raakten 15 mensen gewond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen