BUI1 aug '14 02:15

Ebola kost Seychellen plek in voetbaltoernooi

Auteur: ANP Nieuws

EBOLAVICTORIA (ANP) - De Seychellen hebben zich uit angst voor ebola teruggetrokken uit het Afrikaans kampioenschap voetbal.

VICTORIA (ANP) - De Seychellen hebben zich uit angst voor ebola teruggetrokken uit het Afrikaans kampioenschap voetbal. Het nationale voetbalteam van Sierra Leone kreeg geen toestemming af te reizen naar de eilandenstaat, berichtte de BBC donderdag. Sierra Leone kampt met een uitbraak van het dodelijke Ebola-virus.

,,We hebben een brief gekregen van het ministerie van immigratie, waarin ze mededelen dat het team van Sierra Leone niet wordt toegelaten op ons grondgebied'', zei het hoofd van de voetbalbond van de Seychellen tegen de Britse omroep. ,,Ze vroegen ons de wedstrijd voor onbepaalde tijd uit te stellen, dus we denken dat het beter is nu op te geven.''

De teams uit de beide landen zouden zaterdag tegenover elkaar staan op de Seychellen. Door de regels van de competitie kon die wedstrijd uiterlijk drie dagen worden uitgesteld. Door de wedstrijd niet te spelen, verliezen de Seychellen volgens de BBC automatisch hun plek in het Afrikaanse kampioenschap.

Gerelateerde artikelen