BUI24 aug '14 12:07

Londen weet wie Britse beul is

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Britse geheime diensten hebben de identiteit vastgesteld van de Britse jihadist die ervan wordt verdacht een Amerikaanse journalist in Syrië te hebben onthoofd.

De Britse premier David Cameron. EPA
De Britse premier David Cameron. EPA

Dat hebben hoge regeringsbronnen bevestigd, schrijft The Sunday Times. De bronnen hebben niet gezegd wie de man is.

De gemaskerde man met een Londens accent, die onder andere strijders bekend zou zijn als 'jihadist John', was afgelopen week te zien in een gruwelijke propagandavideo van Islamitische Staat (IS). Andere Britse media meldden zaterdag al dat zij de 23-jarige Abdel-Majed Abdel Bary verdenken, een rapper genaam L Jinny. Op YouTube staan enkele nummers van hem, zoals Overdose, Flying High en Dreamer.

Bary verliet vorig jaar zijn woning van een miljoen pond (circa 1,25 miljoen euro) in het westen Londen om in Syrië te gaan vechten. Hij twitterde eerder deze maand een foto van zichzelf waarop hij een afgehakt hoofd vasthoudt.

Bary is de zoon van een in Egypte geboren militant die vastzit vanwege een terrorismeaanklacht, en in afwachting is van zijn proces. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania waarbij honderden mensen omkwamen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen