BUI27 jun '14 10:06

Cameron volhardt in strijd tegen Juncker

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - De Britse premier David Cameron volhardt in zijn strijd tegen de Luxemburger Jean-Claude Juncker als de beoogde voorzitter van de Europese Commissie.

EPA
EPA

Voorafgaand aan overleg in Brussel met de andere regeringsleiders en staatshoofden van de EU over deze kwestie zei Cameron dat er ,,dagen zijn om vast te houden aan je principes, ook al zijn de kansen overweldigend tegen je. Vandaag is zo'n dag.'' Hij zal dan ook tegen de voordracht van Juncker stemmen.

Juncker is volgens de premier het toonbeeld van het 'oude Europa'. ,,Hij stond in het hart van het project om de macht van Brussel te vergroten en de macht van de lidstaten te verkleinen.'' Juncker is daarom ongeschikt om Europa de toekomst in te leiden, aldus Cameron.

Bovendien vindt hij het onbegrijpelijk dat de EU-leiders zich Juncker laten opdringen door het Europees Parlement (EP) als de topkandidaat van de grootste fractie in Europa. Het zijn de lidstaten die de nominatie doen en niet het EP. ,,Zeker voor een dergelijke belangrijke positie in Europa.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen