BUI16 aug '14 07:41

Rusland kan stroom Russen van Krim niet aan

Auteur: ANP Nieuws

KERTSJ (ANP) - Rusland kan de grote stroom toeristen van het schiereiland de Krim naar het Russische vasteland niet aan.

EPA
EPA

Rusland kan vanaf de Krim, dat eerder dit jaar door Rusland werd geannexeerd, alleen worden bereikt per pont. De wachtrij voor de veerboten is voor mensen met een auto ongeveer 40 uur, meldden Russische media zaterdag.

De autoriteiten op het schiereiland hebben het vliegveld van de kuststad Kertsj ingezet als parkeerplaats voor de vele wachtende toeristen. Op de geïmproviseerde parkeerplaats zullen kantines worden geopend waar de Russische toeristen een hapje kunnen eten. Ook kunnen er alvast kaartjes worden gekocht voor de pont.

De route van en naar het schiereiland is problematisch. Eerder deze zomer stonden er files aan de Russische zijde in de regio Krasnodar. Een brug over de Straat van Kertsj stond al in 2010 in de planning, maar is nooit verwezenlijkt. Nu het schiereiland van eigenaar is gewisseld is het waarschijnlijk dat er nieuw leven wordt geblazen in de bouwplannen.

Gerelateerde artikelen