BUI3 aug '14 14:59

Dodental door aardbeving China boven de 100

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (ANP) - Het dodental als gevolg van een krachtige aardbeving in de Chinese zuidwestelijk provincie Yunnan loopt snel op.

EPA
EPA

Het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft het over zeker 150 doden. Eerder leek het nog om tientallen slachtoffers te gaan. De beving had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Tientallen mensen raakten gewond en vele huizen zijn ingestort.

De autoriteiten hebben een team van 30 mensen naar het gebied gestuurd om de situatie te evalueren. Ook zijn hulpgoederen onderweg, zoals tenten, veldbedden en dekens.

Volgens het Seismologisch Instituut China vond de aardbeving plaats om half 5 in de middag (lokale tijd) en lag het epicentrum bij de plaats Ludian. Daar wonen ruim 265.000 mensen.

Supertyfoon

Vorige maand werd Yunnan getroffen door supertyfoon Rammasun. Door de tyfoon kwamen zeker 33 mensen om in Yunnan en andere delen van China. De storm trof ook de Filippijnen. Eind mei was er ook al natuurgeweld in Yunnan. Toen veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter tientallen gewonden.

De ergste aardbeving in de regio vond plaats in 2008 in de provincie Sichuan, die grenst aan Yunnan. Toen vonden ongeveer 90.000 mensen de dood.

Gerelateerde artikelen