BUI15 okt '14 07:49Aangepast op 15 okt '14 14:29

Militair topoverleg Korea's levert niets op

Auteur: ANP Nieuws

SEOUL (ANP) - Het eerste militaire topoverleg tussen Zuid-Korea en Noord-Korea sinds 2007 heeft geen resultaat opgeleverd.

Grens tussen Noord en Zuid-Korea. EPA
Grens tussen Noord en Zuid-Korea. EPA

,,Ondanks de wens de betrekkingen te verbeteren, hebben we de geschillen niet kunnen wegnemen'', meldde het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie na afloop van de besprekingen.

Het overleg had plaats in het dorp Panmunjom in de gedemilitariseerde zone tussen de twee Korea's. Hoge militairen zouden onder meer hebben gesproken over de omstreden zeegrens in de Gele Zee. Na de Koreaanse oorlog (1950-1953) zijn de buurlanden het nooit eens geworden over het verloop van de zeegrens.

De gesprekken tussen de militaire leiders volgden na enkele schietincidenten in de afgelopen weken. Vorige week vuurden militairen van beide landen op elkaar, nadat een Noord-Koreaans patrouilleschip de zeegrens was overgestoken. Ook aan de landsgrens was er een schotenwisseling. Die brak uit, nadat Noord-Koreaanse militairen met machinegeweren hadden geschoten op ballonnen met Zuid-Koreaanse propagandateksten. Activisten hadden die ballonnen in het grensgebied van de twee Korea's de lucht ingestuurd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen