BUI2 jul '14 14:01

Rode Kruis schort aanpak ebola in Guinee op

Auteur: ANP Nieuws

DAKAR (ANP) - Het Rode Kruis heeft de bestrijding van de dodelijke ziekte ebola in het zuidoosten van Guinee woensdag opgeschort.

EPA
EPA

De aanleiding is dat gewapende mannen medewerkers van de hulporganisatie dinsdag in de plaats Gueckedou met messen hebben bedreigd.

Het is het zoveelste geweldsincident tegen artsen, verpleegkundigen en andere werkers in de gezondheidszorg die in het West-Afrikaanse land een van 's werelds dodelijkste ziekten bestrijden. In het gebied hebben verhalen de ronde gedaan dat gezondheidswerkers een complot tegen de bevolking beramen en dat mensen niet meer uit het ziekenhuis terugkomen. Ook worden hulporganisaties ervan beschuldigd dat zij de ziekte het land hebben ingebracht. Twee maanden geleden vielen jongeren in Macenta, niet ver van Gueckedou, een centrum van Artsen zonder Grenzen aan.

Dinsdag maakte de Wereldgezondheidsorganisatie bekend dat het dodental van de uitbraak van ebola in West-Afrika tot 467 is opgelopen. Dat is 68 meer dan een week daarvoor. Guinee is het zwaarst getroffen, maar ook in Sierra Leone en Liberia grijpt de ziekte om zich heen.

Gerelateerde artikelen