BUI24 jul '14 08:40Aangepast op 24 jul '14 14:29

Indiase scholieren omgekomen bij botsing

Auteur: ANP Nieuws

NEW DELHi (ANP) - Zeker 19 scholieren zijn donderdag om het leven gekomen, toen de bus waarin zij zaten op een onbewaakte overweg in de Zuid-Indiase deelstaat Telangana door een passagierstrein werd gegrepen.

Schoolbus in India. EPA
Schoolbus in India. EPA

Dat maakte de politie bekend. Ook de chauffeur van kwam om.

In de bus zaten ongeveer 32 scholieren, van wie er 12 ter plekke stierven en 7 in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde volgens de BBC bij het dorp Masaipet. De bus zou volgens een woordvoerder van de Indiase spoorwegen niet zijn gestopt om te kijken of er een trein aankwam. Er is een onderzoek aangekondigd. Telangana is de jongste deelstaat in India. Tot juni maakte het gebied deel uit van de deelstaat Andhra Pradesh.

De afgelopen jaren zijn er talrijke ongelukken met treinen in India gebeurd. Het land kent circa 15.000 onbewaakte spoorwegovergangen, die jaarlijks honderden doden eisen. Veiligheidsnormen blijven een zorg in India, waar dagelijks 9000 passagierstreinen rond de 23 miljoen reizigers vervoeren. In mei kwamen zeker 20 mensen om het leven toen een passagierstrein ontspoorde en een goederentrein raakte in de deelstaat Uttar Pradesh.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen