BUI26 jun '14 13:49

Spoorstaking in België

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Vanaf zondag 22 uur tot maandag 22 uur zullen er nauwelijks tot geen treinen rijden in België.

ANP
ANP

Ook voor Nederlandse treinreizigers zal de hinder naar verwachting zeer groot zijn. Donderdag kondigde de socialistische vakbond een staking aan voor 24 uur.

Het is voor de Belgische spoorwegen NMBS nu nog moeilijk in te schatten hoe groot de problemen zullen zijn, aldus een woordvoerder. Mede omdat het nu nog onduidelijk is welk personeel precies het werk neerlegt en hoeveel treinen er dan niet zullen rijden.

Traditioneel is de stakingsbereidheid groter in Wallonië dan in Vlaanderen. Maar Brussel is een belangrijk knooppunt voor doorgaande treinen en dus zal de staking overal merkbaar zijn.

Personeelstekort

Volgens de socialistische vakbond is er bij de Belgische spoorwegen een nijpend personeelstekort en wordt er veel te langzaam gezocht naar nieuwe krachten.

De staking komt op een onhandig moment. Dit weekeinde krijgt België massaal vakantie. Ook zijn er veel festivals. Festivalgangers zullen dus problemen ondervinden om na een weekendje feest thuis te komen. De vakbond beseft dat de timing ,,ongelukkig'' is. ,,Maar we moeten een vuist maken. Anders laten we een loopje met ons nemen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen