BUI3 okt '13 20:46Aangepast op 3 okt '13 22:41

Commotie en schoten bij Capitool

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Een vrouw zou donderdag hebben geprobeerd om in een auto door de afzetting te rijden bij het Amerikaanse Witte Huis in Washington.

EPA
EPA

Ze zou in de achtervolging die daarna ontstond, zijn doodgeschoten door de politie, zo meldde persbureau Reuters op basis van Amerikaanse autoriteiten. Het incident gebeurde vlakbij het Capitool, de zetel van het Amerikaanse congres.

De politie kon niet bevestigen dat de vrouw dood was. Een woordvoerder meldde dat hij niet wist hoe haar toestand was. De vrouw had volgens de politie een kind in de auto.

Volgens de politie staat het incident op zichzelf en gaat het niet om een terroristische aanslag. In de achtervolging reed de vrouw met hoge snelheid van het Witte Huis richting het Capitool. De auto kwam in botsing met een politiewagen en raakte van de weg. De politie schoot de vrouw daarna neer. Of de vrouw gewapend was, is niet duidelijk.

Commotie

Door het incident ontstond grote commotie in en rond de parlementsgebouwen. De politie rukte massaal uit. De omgeving van het Capitool werd afgezet en ook de weg naar het Witte Huis werd afgesloten.

Kantoren in het Capitool werden gesloten in verband met de schoten. Medewerkers van het parlement moesten van de politie binnenblijven. Na ruim een half uur werd het alarm in het Capitool opgeheven.

De schoten vielen in een gebouw bij het Capitool waar de kantoren van senatoren zich bevinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen