BUI10 nov '13 16:09

Kunstenaar spijkert ballen vast op Rode Plein

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP/DPA) - Een naakte Russische kunstenaar heeft zondag uit protest tegen onverschillige en corrupte politici zijn testikels vastgespijkerd aan het plaveisel van het Rode Plein in Moskou.,,Deze actie is een metafoor voor de apathie, de politieke onverschilligheid en het fatalisme van de moderne Russische maatschappij'', schreef Pjotr Pavlenski in een verklaring, die de internetsite grani.ru publiceerde.

EPA
EPA

,,Deze actie is een metafoor voor de apathie, de politieke onverschilligheid en het fatalisme van de moderne Russische maatschappij'', schreef Pjotr Pavlenski in een verklaring, die de internetsite grani.ru publiceerde. ,,Er ontstaat een leger van ongeïnteresseerde afgoden, die rustig hun lot afwachten.'' Veiligheidsmensen bevrijdden de kunstenaar, die naar het ziekenhuis is gebracht.

Het is niet de eerste spraakmakende actie van Pawlenski. Eerder wikkelde hij zich in Sint Petersburg naakt in prikkeldraad uit protest tegen de onderdrukking. Hij heeft ook zijn steun uitgesproken voor de punkband Pussy Riot, die een protestsong tegen president Vladimir Putin met gevangenisstraffen moest bekopen.

Gerelateerde artikelen