BUI20 dec '13 09:33

Robot keuvelt in de ruimte

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP/EFE) - Een robot die naar het International Ruimtestation (ISS) is gestuurd, heeft zijn eerste sociale missie succesvol uitgevoerd: de robot Kirobo heeft de Japanse astronaut Koichi Wakata gezelschap gehouden en met hem in het Japans over koetjes en kalfjes gesproken.Kirobo maakte kennis met Wakata en zei dat hij er al aan gewend was dat er geen zwaartekracht in het ruimtestation is.

EPA
EPA

Kirobo maakte kennis met Wakata en zei dat hij er al aan gewend was dat er geen zwaartekracht in het ruimtestation is. Vrijdag zijn beelden vrijgegeven van Kirobo's 'praatmissie' door de Japanse publieke omroep NHK.

Kirobo drukt zich ook in lichaamstaal uit want hij maakt gebaren tijdens de conversatie. Het team dat van Kirobo een gezellige metgezel in de ruimte maakt, heeft 3 jaar aan Kirobo gewerkt en is erg tevreden over de eerste resultaten. Kirobo is een product van onder meer de Universiteit van Tokio, robottenpioniers van Robo Garage, het Japanse ruimtevaartinstituut JAXA en de ondernemingen Dentsu en Toyota.

Gerelateerde artikelen