BUI6 okt '13 07:28

'VS doodt leider al-Shabaab'

Auteur: ANP Nieuws

MOGADISHU (ANP) - Militairen van de Verenigde Staten hebben bij een inval in de Somalische stad Baraawe zaterdag mogelijk een leider van de terreurorganisatie al-Shabaab gedood.

EPA
EPA

Dat meldde The New York Times zaterdag aan de hand van Amerikaanse autoriteiten.

De aanval werd gedaan in de kuststad ten zuiden van hoofdstad Mogadishu door de zogeheten Navy Seals. De leider werd gedood tijdens een vuurgevecht. De Seals moesten zich gedwongen terugtrekken, waardoor de dood van de leider niet kon worden bevestigd. Volgens getuigen duurde het vuurgevecht zeker een uur en werd de hulp ingeroepen van helikopters.

Somalische inlichtingendiensten beweren dat het gaat om een leider van Tsjetsjeense nationaliteit. Volgens de diensten is zijn bewaker gedood en is de leider zelf enkel gewond geraakt.

De Verenigde Staten zouden ook een inval hebben gedaan nabij de Libische hoofdstad Tripoli, waarbij de hoge al-Qaeda-leider Anas al-Liby gevangen is genomen. Liby wordt door de Amerikaanse overheid gezocht vanwege verdenking van betrokkenheid bij aanslagen op ambassades van de VS in Kenia en Tanzania in 1998. De FBI loofde een beloning van 5 miljoen dollar uit voor de tip die zou leiden tot zijn arrestatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen