BUI26 apr '16 23:41

Tsipras wil EU-top over nieuwe deal

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP/RTR) - De Griekse premier Alexis Tsipras wil een extra top van Europese leiders om de voorwaarden voor een nieuwe financiële injectie te bespreken.

EPA
EPA

Hij zal daartoe woensdag contact opnemen met Europees president Donald Tusk, zei een regeringsbron dinsdag. Enkele uren eerder was een ontmoeting tussen Griekenland en zijn internationale geldschieters over een pakket aanvullende hervormingen zonder conclusies geëindigd.

Eerder dinsdagavond maakte de woordvoerder van eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem op Twitter bekend dat er donderdag geen extra vergadering plaatsvindt van de Eurogroep over Griekenland.

Geldschieters

Griekenland moet nog een aantal hervormingen doorvoeren waaronder in het pensioenstelsel. Het land onderhandelt hierover met zijn geldschieters. In ruil voor de hervormingen zou Athene dan weer een financiële injectie krijgen.

,,Er is meer tijd nodig", twittert de woordvoerder van Dijsselbloem. De onderhandelingen hebben al maanden vertraging opgelopen. Ze hadden eigenlijk al vorig jaar moeten zijn afgerond.

Dijsselbloem was eind vorige week nog optimistisch tijdens een overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden (de Eurogroep). Hij dacht toen dat een akkoord nabij was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen