BUI27 apr '16 18:53Aangepast op 27 apr '16 22:55

Cruz kiest Fiorina als vicepresident

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz heeft Carly Fiorina gekozen als zijn vicepresidentskandidaat.

EPA
EPA

Cruz maakte dat woensdagmiddag bekend. Fiorina was zelf kandidaat in de Republikeinse voorverkiezingen, maar gooide in februari de handdoek in de ring.

Cruz liet eerder op de dag al weten in de middag met een belangrijke aankondiging te komen. De bekendmaking is opmerkelijk, omdat beoogde vicepresidenten meestal pas worden gekozen op de conventie nadat een politicus de nominatie van zijn partij al op zak heeft. Dat is bij Cruz, die ruim achterstaat op Donald Trump, niet het geval. In tegendeel, in de vijf noordoostelijke staten waar dinsdag werd gestemd kreeg Cruz een pak slaag van de omstreden miljardair.

Volgens Cruz zal Fiorina hem helpen de Republikeinse partij, die niet bepaald ongeschonden door de voorverkiezingen is gekomen, te verenigen.

Fiorina, in het verleden onder meer de CEO van computerbedrijf Hewlett-Packard, schaarde zich in maart al achter Cruz en heeft zich ontwikkeld tot enthousiast pleitbezorger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen