BUI4 okt '13 10:04Aangepast op 4 okt '13 15:08

111 lijken ramp Lampedusa geborgen

Auteur: ANP Nieuws

LAMPEDUSA (ANP) - Reddingswerkers hebben tot nu toe 111 lichamen geborgen van slachtoffers van de scheepsramp bij het Zuid-Italiaanse eilandje Lampedusa.

EPA
EPA

Dat heeft vicepremier Angelino Alfano vrijdag gezegd tegen de tv-zender Canale 5. Het aantal doden zal volgens de bewindsman zeker nog oplopen, omdat er in het wrak van de gezonken boot nog tientallen lijken liggen.

Alfano vreest met name het ergste voor de ,,armste van de armste opvarenden''. Zij konden zich alleen het allergoedkoopste ticket veroorloven, wat goed was voor een plekje in het ruim van het schip. ,,Het is belangrijk om te kijken of daar nog veel meer slachtoffers zijn.''

Donderdagavond meldden de Italiaanse autoriteiten dat er zeker 134 migranten waren omgekomen. Ongeveer 155 van de naar schatting 500 migranten aan boord van de boot zijn uit de Middellandse Zee gered.

Toen de boot in de nacht van woensdag op donderdag in moeilijkheden kwam en hulp in eerste instantie uitbleef, probeerden opvarenden een vuurtje aan te steken om aandacht te trekken. Op het dek lag echter benzine, waardoor de boot in brand vloog. Angstige opvarenden snelden naar één kant van het schip, waardoor het kapseisde en uiteindelijk zonk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen