BUI5 okt '13 20:04

Kenia: al-Qaeda trainde terrorist Nairobi

Auteur: ANP Nieuws

NAIROBI (ANP) - De Keniaanse autoriteiten hebben meer informatie vrijgegeven over de terroristen die een bloedige aanval uitvoerden op een winkelcentrum in Nairobi.

EPA
EPA

Een van de leiders van de aanvallers is een door terreurgroep al-Qaeda getrainde Sudanees, meldde een legerwoordvoerder zaterdag.

De Keniaanse televisie toonde onlangs beelden van veiligheidscamera's in het winkelcentrum, waar zeker vier aanvallers op te zien zijn. Zij lopen gewapend door een opslagruimte en een supermarkt. ,,Ik bevestig dat dit de terroristen waren. Ze sneuvelden allemaal tijdens de aanval'', zei de legerwoordvoerder.

De vermeende leider van de groep op de beelden staat volgens het leger bekend als al-Sudani, wat ,,de Sudanees'' betekent. ,,Hij is een ervaren strijder en scherpschutter'', aldus de woordvoerder. Onder de andere gedode terroristen zouden zich een Keniaan en een Somaliër bevinden.

Door de aanval op het winkelcentrum kwamen zeker 67 mensen om het leven. Volgens de Keniaanse autoriteiten worden nog negen van de aanvallers vastgehouden. Zeker vijf terroristen sneuvelden tijdens de gevechten in het winkelcentrum.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen