BUI6 sep '13 15:29

VS: ga niet naar Libanon

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON/BEIROET (ANP) - De Amerikaanse regering heeft vrijdag opgeroepen om veiligheidsredenen af te zien van reizen naar Libanon.

EPA
EPA

Na bedreigingen hebben de Amerikaanse autoriteiten voorts besloten al het niet noodzakelijke personeel onmiddellijk terug te trekken uit de ambassade in Beiroet. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beklemtoonde dat ,,alle Amerikaanse staatsburgers reizen naar Libanon moeten vermijden vanwege zorgen over de veiligheid in het land''.

Het aantal personeelsleden op het Amerikaanse consulaat in de Turkse stad Adana, 375 kilometer ten zuidwesten van de Turkse hoofdstad Ankara, wordt als gevolg van dreigementen ook ingekrompen. Het advies van Washington voor het zuidoosten van Turkije luidt: ga er niet heen als het niet nodig is.

De grote stad Adana ligt bijna 150 kilometer van de Syrische grens. Adana heeft sinds begin dit jaar als verdediging tegen luchtaanvallen de beschikking over twee Nederlandse luchtafweersystemen van het type Patriot met de bijhorende Nederlandse 'bemanning' van de raketafweer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen