BUI25 dec '13 16:09Aangepast op 25 dec '13 23:24

Delen Europa nog steeds gebukt onder storm

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Delen van Europa gaan ook op eerste kerstdag nog gebukt onder de zware storm die de afgelopen dagen al huishield in vooral Groot-Brittannië en Frankrijk.

EPA
EPA

Ook in Spanje, Polen en Tsjechië wordt veel schade door de storm gemeld. Voor zover bekend kwamen zeven mensen om het leven als gevolg van het slechte weer, van wie vijf in Groot-Brittannië.

Nadat het ergste weer was overgetrokken, wisten Franse elektriciens op de eerste kerstdag het leeuwendeel van de 300.000 huishoudens die zonder stroom zaten weer aan te sluiten op het netwerk, zo meldde de Franse krant Le Monde. Nog 20.000 huizen zitten zonder licht en verwarming. Woensdag zijn met name het noordwesten en het zuidoosten van Frankrijk nog getroffen door de harde wind en veel regen.

Ook in het zuiden en midden van Groot-Brittannië hebben tienduizenden inwoners woensdag nog steeds geen stroom en dat kan wel eens duren tot na de kerstdagen, zo meldde de BBC. Verder staan verschillende gebieden onder water, nadat rivieren overstroomden door de hevige regenval.

Vluchten geschrapt

Alsof dat nog niet genoeg is, kan het land zich opmaken voor een nieuwe storm. Die kan op vrijdag wederom windvlagen van orkaankracht produceren. Door de storm die dinsdag passeerde, raakte onder meer het vlieg- en treinverkeer ernstig ontregeld.

Dat gebeurde woensdag ook in het zuiden van Frankrijk, waar het internationale vliegveld van Nice in de ochtend gesloten werd. Veel vluchten werden geschrapt en ook na het heropenen van het vliegveld waren er fikse vertragingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen