BUI23 nov '13 08:09Aangepast op 23 nov '13 13:54

Duizenden geëvacueerd na explosie pijplijn

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (ANP) - Zo'n 18.000 mensen zijn geëvacueerd uit de stad in China waar vrijdag een ondergrondse pijpleiding ontplofte.

EPA
EPA

Dat hebben de autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Zeker 47 mensen zijn omgekomen door de explosie in de oostelijke havenstad Qingdao.

Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua was olie uit een pijplijn van de Chinese oliemaatschappij Sinopec weggelekt in het gemeentelijke leidingenstelsel. Vrijdagochtend kwam het tot een ontploffing met een enorme ravage in de stad tot gevolg.

Na de explosie zijn water, gas en elektriciteit afgesloten in delen van het district Huangdao. Inmiddels is de elektriciteit weer aangesloten, op twee buurten na. De lokale overheid deelde zaterdag zo'n 40.000 ontbijt- en lunchmaaltijden uit. Ook hebben de autoriteiten water en kaarsen gedistribueerd.

De ontplofte pijplijn was in gebruik sinds 1986, meldde Sinopec zaterdag. De oliemaatschapij weersprak berichten dat de pijpleiding pas sinds augustus werd gebruikt. De pijplijn heeft een diameter van ruim 70 centimeter en is bijna 250 kilometer lang. Jaarlijks kan hier 10 miljoen olie doorheen stromen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen