BUI5 aug '13 12:20

Dode en gewonden door noodweer Midden-Europa

Auteur: ANP Nieuws

KEULEN (ANP) - Onweer dat gepaard ging met hevige wind en hagel, heeft zondagavond in Midden-Europa aan een Oostenrijkse jager het leven gekost.

EPA
EPA

Tientallen Duitsers raakten gewond. In Tsjechië kwamen meer dan 10.000 huishoudens zonder stroom te zitten en raakten vier voetbalsupporters ernstig aan hun hoofd gewond, toen een boomtak tijdens een wedstrijd op een tribune viel.

Dat hebben Oostenrijkse en Duitse media gemeld. De 51-jarige Oostenrijkse jager zat met zijn partner in een jachthut, die door een omvallende boom werd geraakt. De vrouw raakte gewond, maar kon zichzelf in veiligheid brengen.

Duitse padvinders moesten hun kamp in de deelstaat Baden-Württemberg verlaten wegens hevige rukwinden. Van de 2500 padvinders hadden er 38 medische hulp nodig. Tien personen moesten naar het ziekenhuis.

Op de snelweg A4 stond een file van 17 kilometer in de richting Frankfurt vanwege een overstroming bij de Oost-Duitse stad Jena. Het duurde uren voordat de brandweer het water van de snelweg had weggepompt. Iets verderop in de Duitse stad Aue viel er maar liefst 4 liter regen per vierkante meter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen