BUI1 okt '13 13:33

Ravage na treinontsporing bij Zuid-Limburg

Auteur: ANP Nieuws

REMERSDAAL (ANP) - Een goederentrein met auto's is dinsdagochtend rond 05.00 uur bij het Belgische dorpje Remersdaal, net onder Zuid-Limburg, door een treinongeval ontspoord.

ANP
ANP

De ravage is enorm.

Twee wagons met auto's stortten dwars door de reling van een brug zeker 20 tot 25 meter naar beneden. Een wagon bungelt boven aan de brug, meldden Vlaamse media.

Andere wagons staan verwrongen op het zwaar beschadigde spoor. Er zijn geen doden of gewonden gevallen. De bovenleiding is geknapt. Er waren geen gevaarlijke stoffen aan boord, aldus een woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel.

Groen sein

Naar het zich laat aanzien is de ontspoorde trein ingereden op een stilstaande trein. Die wachtte op een sein om een spoortunnel te mogen inrijden. De machinist van de rijdende trein heeft verklaard dat hij een groen sein had, maar plots moest remmen toen hij de stilstaande trein zag. Daardoor ontspoorden de wagons.

De locatie waar de wrakstukken liggen, is moeilijk bereikbaar. Een aantal auto's is onder de brug op bomen gevallen en langs het riviertje de Gulp terechtgekomen. Er wordt een dam aangelegd om te voorkomen dat eventueel benzine of andere vloeistoffen in de rivier stromen, vertelde burgemeester Huub Broers van Voeren, waar Remersdaal onder valt, voor de camera van omroep VRT.

Omgeleid

Het spoortraject zal zeker dinsdag en woensdag niet gebruikt kunnen worden voor goederenvervoer. Treinen zullen worden omgeleid en dat zorgt voor vertragingen.

Het ongeval had plaats op het stuk van de goederenspoorlijn tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied dat vlak onder de Nederlandse grens loopt. Het gaat om een van de belangrijkste goederentrajecten in België waar tot 150 treinen per dag overheen gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen