BUI11 aug '13 18:30

Ambassades VS weer open na terreurdreiging

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Na de terreurdreiging van afgelopen week, keert de rust langzaam terug in de meeste Amerikaanse ambassades die gesloten waren en zondag weer hun deuren hebben geopend.

ANP
ANP

18 van de 19 Amerikaanse ambassades en consulaten die eerder waren gesloten in verband met de verhoogde terreurdreiging van al-Qaeda en bondgenoten, mochten weer open.

Een aantal blijft toch nog dicht in verband met feestdagen na het verbreken van de islamitische vastenmaand Ramadan. Diplomatieke posten in zeven landen gaan daarom pas maandag of in de loop van de week weer open, zoals in Jordanië, Sudan en Koeweit.

Alleen de ambassade van de VS in de Jemenitische hoofdstad Sanaa blijft voorlopig nog gesloten, net als de diplomatieke posten in dat land van Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland.

Ook het Amerikaanse consulaat in het Pakistaanse Lahore blijft nog dicht. In Jemen is de dreiging afkomstig van al-Qaeda. Het consulaat in Lahore sloot vrijdag de deuren vanwege een andere terreurdreiging.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen