BUI17 nov '13 14:44

'Reisadvies: Kom naar de Filipijnen'

Auteur: ANP Nieuws

MANILLA (ANP) - Inkomsten uit toerisme zijn erg belangrijk voor de Filipijnen en zijn daarom ook erg belangrijk voor de wederopbouw na de ramp die de tyfoon Haiyan over de Filipijnen heeft betekend.

ANP
ANP

Buitenlandse toeristen moeten blijven komen. Deze oproep heeft de Filipijnse minister van Toerisme, Ramon Jimenez, zondag gedaan volgens de nieuwssite Philstar.com.

Zijn ministerie gaat toeristen die nu vertrekken en tijdens de tyfoon Haiyan in het land verbleven, met een speciaal aandenken bedanken voor hun reis naar het land en excuses maken voor de overlast die ze mogelijk hebben ondervonden. Dit jaar spendeerden toeristen naar schatting 5 miljard dollar in het land en er werd gehoopt dat dit volgend jaar naar 6 miljard dollar zou uitgroeien.

Volgens hulporganisaties, de VN en de Filipijnse overheid zijn er sinds de supertyfoon overtrok ongeveer 4200 doden geteld, 12.500 gewonden gevallen en zijn er 3 miljoen mensen ontheemd. Volgens officiële cijfers worden er nog steeds 1186 mensen vermist.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt overigens alle 'niet-essentiële' reizen naar het getroffen gebied.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen