BUI18 nov '13 23:48Aangepast op 19 nov '13 16:47

Bijna 20 doden door noodweer op Sardinië

Auteur: ANP Nieuws

ROME (ANP) - Het dodental door de zware storm Cleopatra in Sardinië is gestegen naar 18.

EPA
EPA

Tot de slachtoffers behoren vier kinderen. Sommige mensen worden nog vermist. Dat hebben de autoriteiten dinsdag laten weten. De Italiaanse premier Enrico Letta zei dat zijn regering de noodtoestand voor Sardinië heeft uitgeroepen. Het kabinet heeft in een spoedzitting besloten noodhulp ter waarde van 20 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Volgens het hoofd van de Italiaanse burgerbescherming is in één etmaal een hoeveelheid regen gevallen die normaal in 6 maanden wordt geregistreerd. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en veel wegen en huizen zijn ondergelopen. Duizenden mensen zijn geëvacueerd. In verlaten huizen zijn vijf gevallen van plundering geconstateerd, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

Twee vrouwen verdronken in hun overstroomde woning in het westen van het eiland. In de buurt van Nuoro in Centraal-Sardinië overleed een politieagent, toen de brug waarover hij in zijn auto reed, instortte. Twee andere agenten raakten daarbij gewond. In de noordelijke stad Olbia verdronken een vrouw en haar dochter in hun auto. Een groot deel van deze stad met 55.000 inwoners staat onder water. In de zwaar getroffen plaats Torpé zijn drie lichamen gevonden. In de plaats Telti kwam een man om het leven. Onder de gedode kinderen zijn een meisje van 2 en een jongen van 3 die door het wassende water werden meegesleurd.

Cleopatra raasde maandag over het eiland en ging met hevige regen gepaard. De stroom viel op veel plaatsen uit en het weg-, lucht- en treinverkeer raakte ontregeld. Veel scholen bleven dinsdag gesloten. Aan landbouwgewassen is grote schade aangericht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen