BUI24 okt '13 05:45

Lampedusa en digitale economie op top

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - De regeringsleiders en staatshoofden van de 28 landen van de Europese Unie komen donderdag weer naar Brussel voor overleg.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

Op hun tweedaagse top staan onderwerpen als de digitale economie, de bankenunie en de vluchtelingenproblematiek na Lampedusa op de agenda.

Het overleg begint omstreeks 17.00 uur met het traditionele gesprek met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Daarna zullen de EU-leiders gaan praten over de digitale economie. De economie kan een stimulans krijgen als deze sector beter wordt benut.

Na deze sessie schuift de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, aan. Hij zal het hebben over de toezichthoudende rol op de Europese banken die de ECB vanaf de herfst 2014 op zich zal nemen.

Vrijdag staat in het teken van migratieproblematiek. De bootramp met de vluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa heeft migratie weer hoog op de Europese agenda geplaatst. Maar concrete beslissingen zullen er waarschijnlijk niet worden genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen