BUI6 aug '13 04:32

Ook tientallen Polen verdronken in eigen land

Auteur: ANP Nieuws

WARSCHAU (ANP) - In Nederlandse wateren verdronken afgelopen weekend vijf Poolse zwemmers, maar in Polen zelf was het een nog veel dodelijker weekend: 31 mensen vonden de verdrinkingsdood, meldde de Poolse radio.

ANP
ANP

Sinds begin juli zijn volgens de Poolse publieke omroep 162 mensen door verdrinking overleden.

Het land zucht onder een hittegolf. Stranden en meren waar toezicht wordt gehouden zitten zo overvol, dat veel mensen uitwijken naar onbewaakte plekken. Borden met de tekst 'verboden te zwemmen' worden stelselmatig genegeerd, signaleert de Poolse reddingsbrigade. ,,Mensen overschatten hun vaardigheid en onderschatten helaas het gevaar'', verklaarde een woordvoerder maandag in een interview.

Veel slachtoffers zijn jonge mannen. Een combinatie van stoer willen doen met drank achter de kiezen kan volgens hem veel sterfgevallen verklaren. ,,De rede lijkt te verdwijnen naarmate de alcoholconsumptie stijgt.'' Vorig jaar verdronken in Polen 436 mensen. Op zondagen vallen de meeste doden.

Ook in het Poolse verkeer gebeurden afgelopen weekend veel ongelukken. Op de wegen kwamen 44 mensen om het leven, meldde de website van de Poolse omroep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen