BUI24 okt '13 01:43

Sharif vraagt Obama om einde drone-aanvallen

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De Pakistaanse premier Nawaz Sharif heeft woensdag in een gesprek met president Barack Obama van de VS aangedrongen op een einde aan de Amerikaanse drone-aanvallen in zijn land.

EPA
EPA

Obama deed geen toezeggingen. Hij erkende wel dat er ,,spanningen en misverstanden'' zijn en zei verder dat de landen samen blijven werken op een manier die ,,de soevereiniteit van Pakistan respecteert''.

De mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch stelden dinsdag dat bij de aanvallen met de onbemande vliegtuigen burgerdoden vallen en dat er sterke aanwijzingen zijn dat het internationaal recht wordt geschonden. De VS stellen dat de operaties noodzakelijk zijn in de strijd tegen terrorisme.

Volgens The Washington Post houden de Amerikanen de Pakistaanse regering op de hoogte van aanvallen met drones en de sterfgevallen die daar het gevolg van zijn. Bestuurders in het Aziatische land zeggen tegen zulke aanvallen te zijn, maar geven er volgens de krant al jaren stilzwijgend hun goedkeuring aan. The Washington Post baseert zich op uitgelekte documenten van de inlichtingendienst CIA.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen