BUI15 jun '13 15:03

Honderden Chinezen demonstreren voor Snowden

Auteur: ANP Nieuws

HONG KONG (ANP) - Honderden Chinezen gingen zaterdag in Hong Kong de straat op om hun steun te betuigen aan de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden.

EPA
EPA

Dat meldde de South China Morning Post. Snowden bevindt zich vermoedelijk in Hong Kong. De demonstranten willen mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten voorkomen.

Volgens de politie waren er ongeveer 300 mensen aanwezig bij het protest. De organisatie sprak van zeker 900 deelnemers. De bijeenkomst verliep rustig.

Snowden maakte vorige week bekend dat de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA op grote schaal internet- en telefoongegevens verzamelt van burgers in binnen- en buitenland. Hij onthulde dat daar het geheime programma PRISM voor wordt gebruikt. Volgens de Amerikaanse regering bevordert het programma de veiligheid.

Voor de publicatie ontvluchtte Snowden de Verenigde Staten, uit vrees voor vervolging. Snowden verbleef in een hotel in Hong Kong, maar checkte daar maandag uit. Dinsdag gaf hij nog een interview aan de South China Morning Post. Zijn huidige verblijfplaats is niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen