BUI23 okt '13 00:44Aangepast op 23 okt '13 06:44

Interpol verspreidt DNA-profiel 'Roma-meisje'

Auteur: ANP Nieuws

Griekenland heeft de hulp van Interpol ingeroepen om achter de identiteit te komen van het blonde meisje dat vorige week op een Romakamp werd aangetroffen.

EPA
EPA

De internationale politieorganisatie heeft op verzoek van de Grieken het DNA-profiel en de foto van het meisje verspreid.

Het jonge meisje leek niet op de mensen die beweerden haar ouders te zijn. DNA-tests bevestigden dat ze geen familie zijn. De autoriteiten vrezen dat het meisje het slachtoffer is geweest van een ontvoering of kinderhandel.

DNA
Interpol heeft erfelijk materiaal van het kind vergeleken met DNA-gegevens in de eigen databank, maar dat leverde niets op. Nu het DNA beschikbaar is, kunnen landen het materiaal vergelijken met hun eigen databanken met DNA van vermiste kinderen.

Het Romastel geeft inmiddels een andere versie van de gebeurtenissen. Maria, zoals zij het meisje noemen, zou de dochter van een Bulgaarse Roma zijn. Die zouden het kind op hun kamp hebben achtergelaten, vertelde het echtpaar een onderzoeksrechter volgens Griekse media.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen