Griekenland7 mei '16 15:25Aangepast op 7 mei '16 18:23

'Praat met Grieken over schuldenverlichting'

Auteur: ANP Nieuws

De landen van de eurozone moeten met Griekenland gaan praten over schuldenverlichting.

EPA
EPA

Daarvoor pleit de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel. Volgens de nummer twee van de Duitse regering slaat het nergens op om de eerste tekenen van economisch herstel in Griekenland de kop in te drukken met nieuwe bezuinigingsmaatregelen.

De minister van financiën van de eurolanden komen 9 mei weer in Brussel. Onderwerp van gesprek zijn de Griekse schulden en een reeks nieuwe maatregelen die de Grieken zouden moeten doorvoeren om in 2018 bepaalde economische doelstellingen te halen. Maar volgens Gabriel is het tijd om de vicieuze cirkel van de afgelopen jaren te doorbreken. ,,Iedereen weet dat deze schuldenverlichting er op enig moment zal moeten komen. Het slaat nergens op om daar keer op keer voor terug te deinzen,'' aldus de vicekanselier in een verklaring aan persbureau Reuters.

Gabriel weet zich gesteund door onder meer het Internationaal Monetair Fonds, dat al langer aandringt op schuldenverlichting voor Athene. Gabriel en het IMF vinden in dit pleidooi echter telkens de Duitse minister van financiën Wolfang Schaüble op hun weg, die meent dat een korting op de Griekse schuldenlast nergens voor nodig is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen