BUI7 mei '16 19:13

Politie slaags met betogers bij Brennerpas

Auteur: ANP Nieuws

BRENNER (ANP/RTR) - Een demonstratie tegen het afsluiten van de Oostenrijkse Brennerpas is zaterdag uitgelopen op gewelddadige confrontaties met de Italiaanse politie.

EPA
EPA

Agenten zetten onder meer traangas in tegen de honderden betogers, die op hun beurt met stenen en vuurwerk smeten. Twee agenten raakten gewond.

Volgens de Oostenrijkse autoriteiten waren er meer dan zeshonderd betogers op de been. Het was al de derde keer in een maand tijd dat een protest bij de Brennerpas uitliep op geweld. Ze verzamelden bij het Italiaanse treinstation en op tv waren beelden te zien van een aankomsthal vol rook. De betogers, die maskers droegen tegen de rook, bekogelden agenten met stenen en rookbommen. Oostenrijk had driehonderd agenten paraat, maar alle onrust vond plaats aan de Italiaanse kant van de grens.

Oostenrijk wil een hek bij de Alpenpas plaatsen om de instroom van asielzoekers tegen te gaan. De Italiaanse krant Corriera della Sera berichtte eerder deze week al over het geplande protest, dat werd georganiseerd door een anarchistische groep uit de Noord-Italiaanse plaats Trentino.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen