BUI8 mei '16 13:27

Rust weergekeerd in gevangenis Merksplas

Auteur: ANP Nieuws

MERKSPLAS (ANP) - Het is weer rustig in de gevangenis in de Belgische plaats Merksplas, waar zaterdagavond ongeveer tweehonderd gedetineerden in opstand kwamen.

EPA
EPA

Het Bijzondere Bijstandsteam en de federale politie moesten eraan te pas komen om de gemoederen te bedaren en de situatie onder controle te krijgen. De gevangenen zitten inmiddels weer in hun cel.

De gevangenen gingen volgens de directie enorm tekeer. Eerst bezetten zij tijdens het luchten de binnenplaats en vervolgens sloegen zij overal waar ze konden komen de boel kort en klein en stichtten ze brand. De burgemeester van het plaatsje in de provincie Antwerpen sprak van ,,een enorme ravage", zo melden Belgische media. De schade is groot. Tijdens de schermutselingen tussen politie en gevangenen vielen twee gewonden.

De autoriteiten hebben zondag 53 gedetineerden overgeplaatst naar andere gevangenissen, later op de dag volgen er nog eens 45.

De ontevreden gevangenen eisen meer inspraak en vinden dat de directie van het instituut te weinig naar hen luistert. In de gevangenis verblijven circa zeshonderd gedetineerden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen