BUI9 mei '16 01:24

Opnieuw onrustig in Belgische gevangenis

Auteur: ANP Nieuws

ANTWERPEN (ANP) - In een Belgische gevangenis is het opnieuw onrustig geweest.

EPA
EPA

Zondagavond wilden tientallen gedetineerden in de Antwerpse gevangenis aan de Begijnenstraat niet naar hun cel terugkeren. De politie werd om bijstand gevraagd en heeft onder meer met pepperspray de rust vrij snel weten te herstellen.

De politie laat weten alleen pepperspray ingezet te hebben op het onderlichaam van een aantal gedetineerden om ze terug in hun cel te krijgen. Een tiental gevangenen ging vrijwillig terug, nadat de politie met ze in gesprek was gegaan.

Zaterdagavond kwamen in Merksplas ongeveer tweehonderd gedetineerden in opstand, die meer inspraak eisten. Het Bijzondere Bijstandsteam en de federale politie moesten eraan te pas komen om de gemoederen te bedaren en de situatie onder controle te krijgen. Tijdens de schermutselingen tussen politie en gevangenen vielen twee gewonden en werd een enorme ravage aangericht.

Daarop besloten de autoriteiten om zo'n honderd gevangenen over te plaatsen naar andere gevangenissen. Het is onduidelijk of er onder de gevangenen die in Antwerpen in opstand kwamen gedetineerden zaten die dezelfde dag vanuit Merksplas waren overgeplaatst. Ook de reden voor het protest van zondag is nog niet duidelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen