BUI10 mei '16 17:08

Hoofdverdachte in 'martelzaak' zwijgt

Auteur: ANP Nieuws

BIELEFELD (ANP) - De hoofdverdachte van de martelpraktijken in een huis in de Duitse plaats Höxter doet er tegenover de onderzoeksrechter het zwijgen toe.

EPA
EPA

De advocaat van de 46-jarige man, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van ten minste twee vrouwen, heeft dat dinsdag bevestigd. ,,We bekijken momenteel hoe het verder gaat. Ook wij moeten, evenals de recherche, een overzicht krijgen'', zei zijn raadsman André Pott.

Het hangt van de situatie af of zijn cliënt gaat praten. Het is nu niet te zeggen of en wanneer dat zal gebeuren. De mogelijke dader zit in voorarrest, evenals zijn 47-jarige partner. Deze is wel mededeelzaam en heeft een bekentenis afgelegd. Peter Wülle, die haar bijstaat, beschreef haar als kalm. ,,Ze heeft zeventien jaar lang met geweld te maken gehad. Ze is nu verlost van de folteringen.''

De verdachte vrouw zal blijven meewerken aan de verhoren door de moordbrigade van de politie in Bielefeld. ,,Ze draagt in belangrijke mate bij aan de opheldering en geeft de onderzoekers aanwijzingen over meer slachtoffers of getuigen'', aldus Wülle.

Twee overleden

Bij de politie blijven tips binnenkomen. Volgens een woordvoerster hebben nu 53 mensen gebeld met informatie. Details over de evaluatie daarvan worden pas de komende dagen naar buiten gebracht.

De belangrijkste verdachte en zijn voormalige echtgenote zouden jarenlang in hun horrorhuis in Höxter-Bosseborn vrouwen hebben mishandeld. Via advertenties in de kranten lokten ze slachtoffers naar Westfalen. Twee van hen overleden aan hun zware verwondingen. Van vier andere vernederde en gefolterde personen kent de politie de naam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen