BUI13 mei '16 03:58

Alberta komt geëvacueerde inwoners te hulp

Auteur: ANP Nieuws

TORONTO (ANP) - De Canadese provincie Alberta komt met maatregelen om te voorkomen dat burgers in financiële problemen raken door de enorme natuurbrand die de provincie teisterde.

EPA
EPA

Zo wordt de rente die kredietbedrijven mogen rekenen op leningen aan banden gelegd.

Door de brand moesten tienduizenden mensen hun huizen verlaten. ,,Ik denk dat mensen in een moeilijke economische situatie, die niet werken omdat ze zijn geëvacueerd, financieel kwetsbaarder zijn'', waarschuwde minister Stephanie McLean (Diensten) van de provincie donderdag.

De provinciale overheid vreest dat mensen noodgedwongen in zee gaan met kredietverleners die hoge rentes rekenen. Daarom wil de provincie laten vastleggen dat de bedrijven uiterlijk nog 15 dollar (ruim 10 euro) in rekening mogen brengen per uitgeleende 100 euro. Die wetgeving is al langer in de maak, maar door de brand zou de urgentie zijn toegenomen.

De autoriteiten hebben ook toegezegd geëvacueerde inwoners te voorzien van betaalkaarten, zodat ze kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Die maatregel kost naar verwachting zo'n 100 miljoen dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen