BUI13 mei '16 06:29

Venezuela boos om 'staatsgreep' in Brazilië

Auteur: ANP Nieuws

CARACAS (ANP) - De regering van Venezuela heeft teleurgesteld gereageerd op de schorsing van de Braziliaanse president Dilma Rousseff.

EPA
EPA

Haar Venezolaanse collega Nicolas Maduro beschuldigde de Amerikanen ervan achter de schermen aan de touwtjes te hebben getrokken.

De meerderheid van de senaat in Brazilië stemde donderdag voor het in gang zetten van een afzettingsprocedure tegen Rousseff. Zij wordt er door politieke tegenstanders van beschuldigd met de staatsbegroting te hebben geknoeid om de kans te vergroten in 2014 te worden herkozen.

De schorsing van de linkse Rousseff viel slecht bij de socialistische regering in Caracas. ,,De staatsgreep in Brazilië is een gevaarlijk en slecht voorteken voor de toekomstige stabiliteit en vrede op het continent'', klaagde Maduro in een speech. ,,Ik weet dat ze nu achter Venezuela aangaan.''

Ook Maduro kampt met grote politieke problemen. De Venezolaanse oppositie haalde eerder bijna twee miljoen handtekeningen op om een referendum mogelijk te maken over zijn positie.

Gerelateerde artikelen