BUI14 mei '16 09:01

Grote rijbewijzenfraude ontdekt bij Parijs

Auteur: ANP Nieuws

NANTERRE (ANP) - Honderden Fransen hebben in een voorstad ten westen van Parijs een rijbewijs behaald zonder enig examen te doen.

ANP
ANP

De Franse justitie heeft een netwerk ontmanteld dat sinds 2013 naar schatting een miljoen euro heeft verdiend aan het verstrekken van ongeveer driehonderd rijbewijzen, meldde de krant Le Parisien zaterdag.

De rijbewijzen zijn afgegeven door medeplichtigen die bij de bevoegde instantie werkten. Sleutelfiguren in deze fraude zijn auto-rijschoolhouder Patrick Antonelli (39) en drie ambtenaren van het departement Hauts-de-Seine in Nanterre.

Antonelli is de echtgenoot van een Franse zangeres, Amel Bent. Hij had onder zijn klanten figuren uit de showbusiness, uit de media- en zakenwereld en de sport. Een bekende Franse tv-presentator, Ali Baddou, reed met een rijbewijs van dit netwerk rond. Ook waren er topvoetballers zoals Samir Nasri, Jérémy Ménez en Lyvin Kurzawa (PSG) onder de klanten. Tal van afnemers van het fraudeteam vonden dat ze geen tijd hadden om rijles te nemen en examens te doen. Ze zouden grif 10.000 euro hebben neergeteld voor het rijbewijs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen