BUI15 mei '16 13:05

Dag geen migrant aangekomen op Griekse kust

Auteur: ANP Nieuws

ATHENE (ANP) - De vluchtelingenstroom van Turkije naar Griekenland droogt al enige tijd gestaag op, maar nu is er een dag lang geen enkele migrant aangekomen op een van de eilanden.

EPA
EPA

De staf van de crisisdienst voor asielzoekers maakte in Athene bekend dat er voor zover bekend tussen zaterdag- en zondagmorgen niemand de oversteek heeft gewaagd.

De afgelopen week kwamen er in totaal nog 332 mensen aan. Dat was al een aanzienlijke vermindering in vergelijking met het nabije verleden. In februari meldden dagelijks meer dan tweeduizend vluchtelingen en migranten zich in Griekenland, in maart slonk dat tot negenhonderd en in april waren het er volgens hulpverleners nog maar 122 per 24 uur.

Sinds 20 maart stuurt de Europese Unie mensen die Griekenland illegaal zijn binnengekomen volgens afspraak terug naar Turkije. In ruil daarvoor mogen Turkse ingezeten binnenkort zonder visum naar Europa reizen. Over de voorwaarden is momenteel nog zoveel te doen dat het de vraag is of dat eind juni kan ingaan.

Gerelateerde artikelen