ECO4 jan '16 19:49

Jumbo schrapt banen op hoofdkantoor

Auteur: ANP Nieuws

VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo gaat reorganiseren op het hoofdkantoor, nu de samenvoeging van Jumbo met C1000 is afgerond.

ANP
ANP

De super schrapt bij elkaar 190 van de 925 banen in zijn centrale organisatie. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

De banenreductie treft voornamelijk administratieve en beheersfuncties die niet meer nodig zijn na de krachtenbundeling van Jumbo met C1000. De directie is van plan sommige van die activiteiten nog te verkopen, waardoor een deel van het boventallig personeel waarschijnlijk aan het werk kan blijven.

Jumbo's servicekantoor in Amersfoort sluit in de loop van 2016 in ieder geval de deuren. Alle hoofdkantoormedewerkers gaan voortaan centraal vanuit het Brabantse Veghel werken. Jumbo kijkt ook naar het afstoten van de eigen centrale slagerij in het Drentse Beilen.

Vestigingen

Het supermarktconcern maakte afgelopen jaar wel een ,,behoorlijke winstsprong''. Financieel directeur Ton van Veen gaat uit van een plus van ongeveer 10 procent in het bedrijfsresultaat. De omzet van de Jumbo Groep liep echter terug van 6,8 miljard euro in 2014 naar 6,6 miljard. Dit komt doordat het concern nu een stuk minder winkels telt dan een jaar geleden.

Jumbo heeft als onderdeel van de overname van C1000 in totaal 125 C1000-filialen overgedragen aan concurrenten Coop en Albert Heijn. Het concern heeft nog 580 vestigingen, tegen 623 eind 2014.

Samenvoeging

Topman Frits van Eerd benadrukt dat de Jumbowinkels op eigen kracht wel meer omzet wisten te behalen. Hij gaat ervan uit dat de totale omzet van het bedrijf in 2016 weer zal groeien, tot 6,7 miljard euro. Nederlands tweede grootgrutter denkt daarbij ongeveer tien nieuwe filialen te openen en vijfhonderd nieuwe supermarktmedewerkers aan te nemen.

Nu de samenvoeging van Jumbo en C1000 is afgerond, kan Jumbo ook weer verder investeren in de toekomst. Het concern steekt ruim 100 miljoen euro in het moderniseren van zeventig oudere winkels en het verder uitrollen van het onlineverkoopkanaal. Het is de bedoeling dat eind deze maand wordt gestart met het thuisbezorgen van boodschappen voor consumenten en bedrijven.

Bij Jumbo werken ongeveer 60.000 mensen.

Gerelateerde artikelen