ECO6 jan '16 08:35

'Beurzen openen voorzichtig'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs opent woensdag naar verwachting in de min.

ANP
ANP

Ook de overige Europese aandelenmarkten zullen voorzichtig aan de handelsdag beginnen.

Voorbeurs kwamen cijfers over de Chinese economie naar buiten. De dienstensector in het land heeft in december de traagste groei laten zien in zeventien maanden, zo maakten onderzoeksbureaus Markit en Caixin woensdag bekend. Maandag zorgde een tegenvallend cijfer over de Chinese industrie nog voor forse koersverliezen op de beurzen.

De beurzen in China gingen woensdag fors omhoog, na nieuwe maatregelen van Peking om de eigen munt, de yuan, in te dammen. De aandelenbeurs in Shanghai steeg tussentijds 1,8 procent en de graadmeter in Shenzhen won 1,9 procent. In Tokio daalde de toonaangevende Nikkei-index 1 procent tot 18.191,32 punten. De Kospi in Seoul moest 0,3 procent terug en de All Ordinaries in Sydney leverde 1,2 procent in. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,7 procent in de min.

Sligro

Later op de dag komen cijfers naar buiten over de dienstensector in Europa en de Verenigde Staten. Ook komen nog de producentenprijzen in de eurozone en gegevens over de Amerikaanse fabrieksorders en handel. Verder publiceert loonstrookverwerker ADP cijfers over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven.

Sligro maakte bekend dat de omzet vorig jaar met 3,8 procent is gegroeid tot circa 2,7 miljard euro, aldus een tussentijds handelsbericht van het groothandels- en supermarktbedrijf.

PostNL kan mogelijk bewegen op een adviesverlaging van Barclays. Ook het beleggingsadvies voor TNT werd verlaagd door de Britse bank.

TomTom

TomTom liet weten dat het zijn zogenoemde HAD-kaart voor de Amerikaanse staten Californië en Michigan heeft gelanceerd.

De AEX-index in Amsterdam sloot dinsdag na een wisselvallige handelssessie met een winst van 0,8 procent op exact 435 punten. De MidKap kreeg er 0,5 procent bij en steeg daarmee naar 693,82 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt noteerden een plus van 0,3 procent. De FTSE in Londen won 0,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen