ECO8 jan '16 08:11

Samsung kampt met lastige smartphonemarkt

Auteur: ANP Nieuws

SEOUL (ANP) - Samsung heeft vorig kwartaal zijn winst en omzet verder zien groeien.

EPA
EPA

De afzwakkende vraag naar zijn smartphones, vooral uit China, hield de groei echter beperkter dan door analisten werd verwacht, zo bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Koreaanse concern.

Samsung boekte vorig kwartaal een omzet van 53 biljoen won (ruim 40 miljard euro), tegen 52,7 biljoen won een jaar eerder. De operationele winst nam met 15 procent toe tot omgerekend 4,7 miljard euro. Analisten voorspelden in doorsnee dat de winst nog zo'n 8 procent hoger zou uitkomen dan dat bedrag.

Het aantal door Samsung verkochte smartphones is in 2015 naar verwachting voor het tweede achtereenvolgende jaar gekrompen. Vooral in China kampt het bedrijf met stevige concurrente van Apple in het duurdere segment en van Xiaomi en Huawei aan de goedkopere kant van het spectrum.

Samsung speelt ook een belangrijke rol als leverancier van schermpjes en geheugenchips aan andere leveranciers van smartphones. Op dit vlak lijkt Samsung het de afgelopen maanden beter te hebben gedaan. Concrete cijfers over deze divisie zijn echter nog niet bekendgemaakt. Samsung meldt de definitieve kwartaalcijfers later deze maand.

Gerelateerde artikelen