ECO8 feb '16 09:19

BinckBank onderuit op Beursplein 5

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenmarkten kwamen maandagochtend amper in beweging.

ANP
ANP

Op Beursplein 5 werden de jaarcijfers van onlinebroker BinckBank slecht ontvangen. Verder verwerkten beleggers onder meer een overnamebod op Reesink.

De AEX-index stond na een half uur handelen 0,1 procent in de min op 413,39 punten. De MidKap verloor 1,1 procent tot 644,07 punten. De graadmeters Frankfurt en Parijs zakten tot 0,4 procent, Londen stond vlak.

BinckBank kelderde 6,3 procent procent in de MidKap. De onlinebroker zag de handelsactiviteiten in het laatste kwartaal van vorig jaar afnemen. Ook het nieuwe jaar is ,,langzaam'' van start gegaan. Handelsbedrijf in landbouwmachines Reesink kreeg een overnamebod van 101 euro per aandeel van een consortium onder leiding van investeerder Gilde. De koers van Reesink, dat vrijdag sloot op 78 euro, schoot 28 procent omhoog.

Fagron

Ook de dienstverlener aan de olie- en gassector Fugro, flitshandelaar Flow Traders en biotechnologiebedrijf Galapagos waren uit de gratie en werden tussen 3,6 en 5,8 procent lager gezet.

Fagron ging aan kop bij de middelgrote fondsen en liep met een winst van 3,5 procent een deel van het koersverlies van afgelopen vrijdag in. Toen daalde de koers met 13 procent na de presentatie van tegenvallende resultaten. Air France-KLM steeg 0,6 procent nadat de luchtvaartcombinatie bekendmaakte dat het aantal vervoerde passagiers in januari flink steeg, met 8,2 procent op jaarbasis tot 2,1 miljoen reizigers.

Euro

Verzekeraar Aegon (plus 1,3 procent) was de sterkste stijger in de AEX. Volgens Sky News is het bedrijf in vergevorderde onderhandelingen met de Britse levensverzekeraar Rothesay Life over de verkoop van een flink deel van de bezittingen van zijn Britse tak. Aegon zou een groot pakket pensioenverplichtingen ter waarde van 8 miljard pond aan Rothesay willen verkopen.

Het koersverloop in staalconcern ArcelorMittal was grillig. Na ruim een half uur handelen was het fonds met een verlies van 1,4 procent de sterkste daler in de AEX.

De euro was 1,1156 dollar waard, tegen 1,1135 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 31,18 dollar en Brentolie werd 1,1 procent duurder op 34,43 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen