ECO8 feb '16 10:01

'Omzetgroei verwacht voor TomTom

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Analisten verwachten dat TomTom afgelopen kwartaal flink meer omzet heeft behaald, en daarmee over heel 2015 eveneens een groei heeft laten zien.

EPA
EPA

Dat blijkt uit een rondgang die het navigatiebedrijf zelf heeft gehouden, vooruitlopend op de cijferpresentatie dinsdagochtend.

Voor het vierde kwartaal wordt gemiddeld gerekend op 280 miljoen euro aan omzet, wat zou neerkomen op een groei op jaarbasis met 8,5 procent. Opgeteld bij de opbrengsten over de eerste drie kwartalen, zou dat betekenen dat TomTom voor het eerst sinds 2012 een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro heeft behaald.

De verkoop aan consumenten, goed voor het leeuwendeel van de omzet, is naar verwachting met 10 miljoen euro toegenomen tot 182 miljoen euro. Voor het onderdeel Telematics, dat zich bezighoudt met wagenparkbeheer voor zakelijke klanten, wordt eveneens een groei voorzien. Ook de inkomsten uit licenties en contracten met autofabrikanten zijn naar verwachting toegenomen.

Het brutoresultaat schatten de marktvorsers in doorsnee in op 145 miljoen euro, tegen 133 miljoen euro een jaar eerder. Er wordt een nettowinst voorzien van 9 miljoen euro, fors meer dan de winst van een half miljoen euro die over het laatste kwartaal van 2014 in de boeken werd gezet.

Gerelateerde artikelen