ECO10 feb '16 23:07

Twitter weet geen klanten te trekken

Auteur: ANP Nieuws

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter is er in het vierde kwartaal van vorig jaar niet in geslaagd om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen.

ANP
ANP

Dat bleek woensdag uit de cijferpresentatie van de onderneming. Beleggers zetten het aandeel daarop in de Amerikaanse nabeurshandel fors lager.

In de laatste verslagperiode van het jaar had Twitter 320 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat is evenveel als bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Analisten rekenden in doorsnee op een aanwas van leden tot 324 miljoen.

Ook de prognose voor het huidige kwartaal stelde teleur. Twitter mikt op een omzet van 595 miljoen dollar tot 610 miljoen dollar. Marktkenners rekenden in doorsnee op bijna 628 miljoen dollar. In het vierde kwartaal kwamen de opbrengsten uit op iets meer dan 710 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 90,2 miljoen dollar.

Twijfels

Aanhoudende tegenvallende resultaten leidden afgelopen zomer tot het vertrek van topman Dick Costolo. Hij werd opgevolgd door mede-oprichter Jack Dorsey, die het bedrijf ook tussen 2006 en 2008 leidde. Maar over zijn mogelijkheden om de negatieve spiraal bij het bedrijf te keren zijn eveneens twijfels. Twitter moet zichzelf nieuw leven inblazen om de aandeelhouders tevreden te stellen. Die morren sinds de beursgang in november 2013.

Twitter kondigde eerder op de dag al aan de manier waarop gebruikers de tweets lezen te veranderen. Als ze inloggen, zien ze eerst ,,de tweets die je waarschijnlijk het belangrijkst vindt''. Daarna volgen de meest recente tweets. Als ze verversen, zijn de tweets net als nu op volgorde van tijd te zien, met de nieuwste berichten bovenaan. De geruchten over een 'make-over' gingen al een tijdje rond.

Gerelateerde artikelen