ECO11 feb '16 09:06

Ook KPN, NS en TomTom gaan sneller betalen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Telecombedrijf KPN, spoorvervoerder NS en navigatiebedrijf TomTom gaan hun kleinste leveranciers voortaan binnen dertig dagen betalen.

ANP
ANP

Dat lieten ze donderdag weten.

De bedrijven hebben zich aangesloten bij het initiatief Betaalme.nu dat Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina vorig jaar al op poten zetten. Het streven is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen meedoet en de kortere betalingstermijn in zijn voorwaarden opneemt.

Mkb-bedrijven moeten nu vaak lang wachten op hun centen voor geleverde goederen en diensten. Daardoor kunnen deze leveranciers soms in grote problemen komen.

Financieel directeur Jan Kees de Jager van KPN verklaart dat grote bedrijven er baat bij hebben dat hun toeleveranciers financieel gezond blijven. Het telecombedrijf is naar eigen zeggen eind 2014 al begonnen met het terugbrengen van zijn betalingstermijnen. Voorheen kon een factuur soms wel negentig dagen openstaan. Voor grote leveranciers hanteert KPN inmiddels een standaardtermijn van zestig dagen.

Gerelateerde artikelen