ECO11 feb '16 15:45

Banken en olie uit de gratie op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten verloren donderdag flink terrein.

ANP
ANP

Net als in Europa was de financiële sector uit de gratie en werden bedrijven in de energiesector omlaag getrokken door een verdere daling van de olieprijzen.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 1,4 procent lager op 15.696 punten. De S&P 500 daalde 1,2 procent tot 1829 punten en de Nasdaq verloor 1,1 procent tot 4234 punten.

De aandelen van banken en verzekeraars stonden onder druk door zorgen over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. President Janet Yellen zei woensdag dat de huidige onrust op de financiële markten waarschijnlijk van invloed zal zijn op het tempo waarin de Federal Reserve de rente verhoogt. Een lage rente zet druk op het verdienmodel van de financiële bedrijven. Bank of America, Citigroup en JPMorgan Chase behoorden tot de sterkste dalers in de sector met verliezen tot 5,6 procent.

Cijfers Twitter

Twitter (min 4,7 procent) gaf woensdag voorzichtige prognoses af voor het huidige kwartaal en kwam met teleurstellende cijfers over de laatste drie maanden van 2015. In die periode stagneerde het aantal gebruikers. Tesla streek juist een koerswinst op van 2,7 procent. De producent van elektrische auto's kwam, eveneens woensdagavond, met voorspellingen voor een sterke groei van de leveringen dit jaar.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde met 1,9 procent tot 26,93 dollar en Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 30,59 dollar per vat. De olieproducenten Exxon Mobil en Chevron werden tot 1 procent lager gezet en dienstverleners aan de branche als Halliburton en Schlumberger daalden tot 1,7 procent in waarde.

Gerelateerde artikelen